Over Ons


Op tienjarige leeftijd hebben wij voor het eerst kennis gemaakt met roeien. Na een half jaar ploeteren op de Vecht vroeg de verenigingscoach ons waar we mee bezig waren! Wij antwoordden in koor: "Hard roeien, meester!"

Net als alle andere jeugdroeiertjes begonnen we met wedstrijden over 250 meter, maar al snel gingen wij op jacht naar baanrecords omdat iedere gewonnen weddenschap ons taart of patat opleverde. Onze ouders haakten af, toen hun auto dreigde de inzet te worden. Dat vonden zij te riskant. Ambitieus waren we dus al, maar roeien werd pas onze Olympische droom toen wij de vrouwenacht zilver zagen winnen in Sydney. De volgende dag zeiden wij vol overtuiging tegen onze coach: "Wij willen samen Olympisch goud!"

Die naieve kinderwens heeft twaalf jaar stand gehouden. Na duizenden kilometers en duizenden uren training konden wij in Londen bijna onze droom verwezenlijken. Wij haalden de finale, we werden zesde, een mooi resultaat, maar voor ons niet genoeg. Voor Londen hadden wij bewust gekozen voor de lichte mannenvier zonder (LM4-), naast de lichte mannendubbeltwee (LM2*) het enige Olympische nummer voor lichte mannen. We willen nog een poging wagen, maar nu in de LM2*. In 2010 hebben wij al laten zien dat wij met z'n tweetjes succesvol kunnen zijn Toen sleepten wij goud in de wacht op het WK onder 23 jaar in Belarus. En momenteel maken wij nog steeds veel progressie. 

Een mooie overwinning voor ons is de eerste "Gouden Medaille" op een Wereld Beker in Bled Slovenie. Dit is een keerpunt in onze roeicarriere en vanuit daar bouwen wij verder en gaan we strijden voor meer successen. 


Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum