Vincent Muda


Wie ben ik? Velen weten dat ik een van een tweeling ben en dat ik veel roei, maar daar houdt het meestal mee op. Ik ben Vincent. Met name mijn vrienden zullen beamen dat ik hard werk om mijn doelen te bereiken maar dat ik daarnaast ook wel weet hoe je een feestje moet bouwen. Bij mij moet het altijd beter, harder en zwaarder. Voor mij kan het nooit te gek zijn. Coaches zullen mijn tweelingbroer en mij altijd moeten afremmen, als er weer eens iets door onze kop spookt om te voorkomen dat wij geblesseerd raken. Paintball bijvoorbeeld.

Het lijkt misschien alsof ik niet veel meer uitvoer dan roeien, maar dat is zeker Niet het geval. Ik studeer aan de Johan Cruyff Universiteit in Amsterdam. Helaas ga ik niet, zoals met roeien, als een sneltrein met mijn studie, maar ik vorder wel gestaag. Daarnaast probeer ik mijn oudere broer, Hylco, te helpen met het uitbreiden van zijn bedrijf, Powerhouse Sport Nederland. Zijn ondernemerschap is voor mij een groot voorbeeld. Ik vind het briljant hoe hij Powerhouse Sport Nederland zo snel op de kaart heeft weten te zetten.

Ik schrijf niet graag over mijzelf en al helemaal niet zo serieus, maar in dit geval kon ik er niet onderuit. Wat kun je nou over jezelf schrijven? Te positief, daar houd ik niet van. Dat lijkt al gauw arrogant. Te negatief kan ook niet want dan lijkt het net alsof je een loser bent. Daarom houd ik het maar neutraal. Ik ben een doorzetter in alles wat ik doe en ik ben niet gauw tevreden met wat ik bereikt heb. Het moet altijd beter en het kan altijd beter. Mijn broer en ik hebben samen een geliefde quote:

"Life is a bitch, but the front of the train is harder!"

Sportresultaten:


2015: Goud in de lichtemannen dubbeltwee Wereld Beker 1 Bled, Slovenie.

2014: Zesde in de lichtemannen dubbeltwee WK roeien. 

2013: Overstap gemaakt van boordroeien naar scullen. (Lichtemannen dubbeltwee)

2012: Deelname Olympische Spelen Londen, zesde in de lichtemannen vierzonder.

2010: Goud in de lichtemannen tweezonder WK onder 23.

2009: Zilver in de lichtemannen tweezonder WK onder 23.

2008: Brons in lichtemannen tweezonder WK onder 23.

 

Niet sportgerelateerde resultaten:

2015: Afgestudeerd HBO opleiding Sport, Management & Marketing aan de HVA Wenckebachweg

2010: HBO opleiding Sport, Management & Marketing op de HVA Leeuwenburg, propedeuse behaald

2006-2008: Joke Smit avondschool, HAVO. Vakkenpakket: Nederlands, Engels, Wiskunde A1.2, Economie, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Culturele en Kunstzinnige vorming, Lichamelijke Opvoeding, Maatschappijleer. Diploma behaald in 2008.

2003-2006: Sint Vitus College Naarden. VMBO-T. Vakkenpakket: Nederlands, Engels, Duits, Geschiedenis, Economie, Wiskunde. Diploma behaald in 2006.

 

Werkervaring:

2012-heden: Topsporter in de sport roeien (Train voor de Olympische Spelen 2016) Boottype lichtemannen dubbeltwee

2010-heden: Salesmanager Powerhouse Sport Nederland (Gespecialiseerd in team- en vereningskleding)

2008-heden: Bedenken, organiseren en uitvoeren sportclinics, presentaties en lezingen. (Sportgerelateerd)

2006-2009: Roei instructeur Berlage Brug roeicentrum, Amsterdam. Taken: roei instructie geven

2004-2007: Horeca: Achter de bar staan. (Privefeesten)

 

Wat doen we nog meer?

Ambassadeur van Right to Play

Wij hebben de kans om onze droom te verwezenlijken en daarom steunen wij dit initiatief. Wij willen dat ook kinderen in derde wereldlanden een kans krijgen om te leren door te spelen. Via sport en spel is het mogelijk jezelf te ontwikkelen, iets te leren en zelfs in het dagelijkse leven toe te passen. Right to Play leert ze op eigen voeten te staan en zelf voor hun toekomst zorgen. 

 

Organiseren sportclinics:

Met een visie, missie, doel in het leven kun je veel bereiken! Samen kunnen wij een mooie verbindingen leggen tussen topsport en het bedrijfsleven. Via het organiseren van clinics, workshops, lezingen en presentatie delen wij onze kennis met jullie. 

 

 


Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum