8ste World Cup in Luzern


Het is acht jaar geleden dat wij voor de eerste keer de wateren van de beroemde Rotsee bevoeren. Een unieke en zeer leerzame ervaring was dat voor ons. We hebben euforische momenten gekend op deze baan, zoals het Olympisch Kwalificatie toernooi in 2012 waar wij in de LM4- een Olympisch ticket wisten te bemachtigen. Ook hebben wij races gekend waar het geluk ons niet toelachtte zoals 2011, toen wij een c-finale roeiden. Ondanks deze hoge pieken en diepe dalen blijft Luzern een unieke baan om te roeien. Het moment dat je naar beneden loopt naar het terrein waar alle boten en team tenten staan opgesteld, doet je beseffen dat je deel uitmaakt van iets unieks en zeldzaams.

Het is één grote familie op de kant, er wordt met elkaar gelachen, koffie gedronken en gegeten. Echter, eenmaal op het water komen er ongekende krachten vrij bij ploegen, atleten stijgen boven zichzelf uit, races worden tot de laatste meter uitgevochten. Niemand doet voot elkaar onder. 

Dit weekend zullen wij dus ons achtste World Cup in Luzern roeien, weliswaar de derde in de LM2X. Het belooft een mooi weekend te worden, met veel races. Wij zullen het opnemen tegen 25 andere ploegen van over de hele wereld. Wij kunnen met 99% zekerheid zeggen dat alle ploegen hier aanwezig zijn  op de USA na. Op basis van de resultaten van de afgelopen toernooien zijn de Fransen nog steeds favoriet, de Italianen hebben het enorm goed gedaan in Varese en de Noren en Engelsen doen daar niet veel voor onder.  Niet te vergeten de Wereldkampioenen van 2014, Zuid-Afrika, liggen er ook weer bij. Zal die ploeg weer hetzelfde trucje flikken als in Amsterdam? Wij zullen op een perfecte dag waarschijnlijk op gaan nemen tegen de Noren, althans dat hopen wij. 

Morgen, 10-07-2015 zullen wij beginnen met de heats gevolgd door de kwartfinales. De heats zullen beginnen om 10.40 tot en met 11.05. De kwartfinales zullen plaatsvinden van 16.45 tot en met 17.00. 

 


| Link | Posted on 09/07/2015 12:34:03 | By Vincent Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum