De laatste loodjes wegen het zwaarst!


De laatste weken op weg naar de eerste poging om die Olympische ticket veilig te stellen op Lac d'Aiguebelette. Wij hebben hier één keer eerder geroeid tijdens de tweede World Cup in 2014. Wij hebben goede herinneringen aan dat weekend, ondanks dat het kan spoken. Voor ons gevoel waren er golven van ruim een halve meter hoog die de boot alle kanten op liet gaan. Gelukkig is het water in de meeste gevallen zo vlak als een spiegeltje. Vingers gekruist dat het ook zo glad is begin september :)

Iedereen heeft vast en zeker wel eens gehoord van het gezegde "de laatste loodjes wegen het zwaarst".  In dit geval zitten wij in de laatste stage om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio. Alles wat wij dit jaar hebben gedaan is ter voorbereiding geweest voor het WK. Hierin konden wij fouten maken, dingen uittesten zonder dat wij daar consequenties aan ondervonden. Het laatste toernooi van het seizoen staat deze fouten en testen niet toe, het is erop of eronder over zes weken. Waarom zijn de komende zes weken nu zo moeilijk? Dit heeft verschillende redenen, de eerste reden is dat wij geen toernooi meer hebben waar we nog één keer wat kunnen testen en onder druk een goede prestatie neer te zetten. De andere reden heee maken met de details. De laatste weken zullen alle puntjes op de i worden gezet wat ervoor kan zorgen dat we de grote lijn uit het oog verliezen omdat wij alles perfect willen hebben.

Onze uitdaging komende weken is onbevangen en ontspannen te roeien en tijdens het roeien zoveel mogelijk te blijven focussen op de grote lijn.


| Link | Posted on 20/07/2015 14:09:37 | By Vincent Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum