Gewoon doen!


De zomer vliegt voorbij, zeker wanneer het weer symptomen vertoond van de herfst. Los van het weer, de tijd vliegt voorbij en het WK nadert. Nog een kleine vijf weken en we liggen aan de start voor de eerste race.

Hoe staan wij ervoor? Die vraag stellen wij onszelf dagelijks. Is het de onzekerheid die een atleet heeft of de nieuwsgierigheid om naar een toernooi te gaan en het gevecht aan te gaan met de concurrentie. Toen wij begonnen met roeien stelde wij kleine doelen zoals; niet omgaan met de skiff, meer dan een kilometer geroeid te hebben of langer dan een uur sporten!

Die tijd hebben we ongeveer 14 jaar geleden achter ons gelaten en nu hebben wij inmiddels onze doelen bijgesteld. Het is niet de onzekerheid van de atleet of de nieuwsgierigheid om deel te nemen aan de wedstrijden, maar vooral de gretigheid om doelen en grenzen te verleggen!

Het realiseren van deze doelen heeft ons meerdere jaren gekost, dit jaar willen wij naar het WK om een grens te verleggen, wij willen harder roeien dan ooit tevoren. De afgelopen periode hebben wij ontdekt dat we vrij moeten roeien. Met “vrij roeien” bedoelen wij niet nadenken maar gewoon doen.

We gaan onbevangen het toernooi in en zullen met vuur in onze ogen aan de start liggen. Als kleine pitbulls bijten wij ons vast in het doel en racen wij naar de finish. Maar dat gaan wij over vijf weken doen, eerst nog lekker veel trainen in Almere en vervolgens naar Amsterdam om met de Portugezen te sparren.

 


| Link | Posted on 28/07/2015 19:25:53 | By Tycho Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum