tijd voor een nieuw perspectief


Meedoen aan de Amsterdam Sprint Triathlon? Waarom niet; het is weer eens wat anders, baantjes trekken tussen de ballenlijnen in je zwembroek in plaats van je roeibootje.

Een sprint triathlon betekent 750 meter zwemmen, 21 km fietsen en 5 km hardlopen. Omdat wij ons wat laat hadden ingeschreven, kwamen wij in een snelle mannengroep terecht. Dat baarde ons wel enige zorg want we wilden natuurlijk niet helemaal achteraan bungelen.

Ons tweede zorg was het zwemmen. We waren gewaarschuwd voor de chaos bij de start maar toch overviel het ons nog. Als de toeter gaat, dan lijkt het wel een school piranha’s die een prooi in het vizier hebben. Zwemmen is er nauwelijks bij, het is meer over elkaar heen kruipen. Af en toe had je het gevoel te verzuipen. Niks sporters onder elkaar en FairPlay; gewoon de beuk erin! Met zo’n wetsuit aan, een strakke badmuts op je kop, in open water en met al dat geweld om je heen, wordt zwemmen ineens een heel andere tak van sport, overleven!

De wissels waren voor ons ook een hele uitdaging. Ondanks de waardevolle tips van Yoeri, bleek het knap lastig om rennend op je blote voeten op je fiets springen en dan zo snel mogelijk je voeten in je schoenen te krijgen. Bind elastiekjes onder je schoenen, zodat je schoenen in de juiste positie staan en je je voeten er direct in kunt stoppen. Maar ook: doe elastische veters in je hardloopschoenen want dan hoef je je veters niet te strikken. Je moet het maar bedenken.

Onze sponsor, Maxim Sportnutrition, bleek ook sponsor te zijn van deze Amsterdam Triathlon. Dat was een leuke een bijkomstigheid, waardoor wij ons hoe dan ook verbonden voelden met het evenement maar daarnaast was het ontzettend leuk om eens iets heel anders te doen op de ons zo vertrouwde Bosbaan.

Uiteindelijk waren wij bij verrast over het eindresultaat. Tycho werd 10e overall en Vincent 13e van de 376 deelnemers. Zo, de vakantie is echt voorbij. Wij hebben het voor ons teleurstellende WK in Aiguebelette alweer een eind achter ons gelaten en nu kunnen wij ons gaan beraden op onze toekomst.


| Link | Posted on 27/09/2015 20:10:45 | By Tycho Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum