Mannen van De Amstel


Jaren geleden, aan het begin van hun roeicarrière, werden Vincent en Tycho in Het Parool de ‘schoffies van de Bosbaan’ genoemd omdat ze niet in het stereotype beeld van de studentenroeier pasten. Ze reden op brommertjes, hadden hun eigen mening en ....ze droegen Nikes. Die geuzennaam, want zo hebben wij die titel altijd ervaren, is in de loop der jaren zo vaak gebruikt (en vaker nog volledig uit zijn verband gerukt), dat die zijn glans wel verloren heeft. Ze rijden al lang niet meer op brommertjes, ze zijn inmiddels afgestudeerd en, tja, iedereen draagt tegenwoordig Nikes. Het is tijd voor een nieuwe titel. Wat ons betreft wordt het ‘de mannen van De Amstel’.

 

Terug van weggeweest

Niet alleen hun geuzennaam heeft het zwaar te verduren gehad, de mannen zelf ook. Na het teleurstellende resultaat op het WK 2015 hing hun roeicarrière aan een zijden draadje. Sterker nog, hun carrière leek voorbij. Maar na een aantal weken tobben begon het alweer te kriebelen. En hoe mooi is het dan te merken dat zo veel mensen graag nog een keer met ze in zee willen. Zowel NOC*NSF als de KNRB hebben hun plannen inmiddels goedgekeurd. Zij worden gesteund door Shimano, Maxim, RP3 (RowPerfect), Fresh Fitness en De Amstel. Met Nico Rienks, Henk-Jan Zwolle en Cees Vente als begeleidingsteam zijn ze gewoon weer helemaal terug. Op uitnodiging van Shimano zijn zij nu voor drie weken op trainingskamp in Japan met Cees Vente.

 

Een nieuw jaar, een nieuw begin, maar wel nog steeds met dezelfde droom. Vanaf nu zullen wij jullie weer dagelijks op de hoogte houden, vanuit Japan ;). 

 

 

 

 

 

 


| Link | Posted on 12/01/2016 15:52:48 | By Vincent Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum