Roeien in Japan


Wauw! Dat hebben wij afgelopen dagen vaak geroepen en niet alleen omdat wij dagelijks blij verrast worden door de Japanse cultuur maar ook door onze eigen roeien. Laat ik eerste even ingaan op Japanners en hun manier van werken.

Japanners zijn punctueel, zij komen altijd hun afspraken na en voelen zich altijd overal verantwoordelijk voor. Zij zijn niet alleen heel gastvrij maar zij doen ook hun uiterste best om met ons in het Engels te communiceren maar dat valt niet mee. Lang niet iedereen hier spreekt een beetje Engels en maar heel weinig gedrukte tekst is vertaald. Soms prikken wij dus maar met onze ogen dicht iets op de menukaart. Verrassend genoemg hebben wij tot op heden geen al te rare dingen op onze bord gevonden.

Tot onze verbazing stonden er ineens een heel stel Japanse roeiers voor onze neus die vanuit Tokyo naar Kyoto gereisd zijn om deel te nemen aan de ergometerwedstrijd die morgen hier plaatsvindt. Zij lijken allemaal met ons te willen sparren en vragen Cees om technisch advies en tips. Iedereen probeert elkaar te helpen. En het is leuk om te zien hoe Shimano met een grote delegatie boten prepareert en zeer nauwkeuig afstelt. 

Roeien op Lake Birwa betekent niet echt roeien op het meer zelf, want dat is zo immens groot dat het een zee lijkt. We roeien in het onderste puntje van het meer vijf kilometer op en neer. De eerste dagen moesten wij wennen aan de bochten maar nu zijn we gesetteld op ons nieuwe trainingswater en boeken wij in technische zin voortuitgang, op zoek naar perfectie.

Zondag nemen wij deel aan een ergometerwedstrijd in Kyoto. Dan zullen wij kunnen zien wat het effect is van al onze traingen op de RP3. 

 

Tot slot een paar voor ons grappige typisch Japanse dingen:

-       Waar je ook naar binnen gaat, je schoenen moeten uit. Zelfs voor een bezoekje aan de WC hebben wij aparte slippers!

-       De Wc-bril is verwarmd!

-       Japanse auto's lijken allemaal op kleine bestelwagen maar het zijn gewone personenauto's.  


| Link | Posted on 16/01/2016 11:20:06 | By Tycho Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum