Nederland immigreert in Japan


Naast ons pittge trainingsschema, hebben wij een paar andere verplichtingen tegenover de Japanse roeivereniging Seta Rowing Club. Aan ons de eer om een klein seminar te organiseren voor ongeveer 80 zeer gemotiveerde kinderen. De kinderen kwamen van verschillende roeiverenigingen speciaal voor dit evenement naar de Seta Club toe.

De seminar bestond uit drie onderdelen, allemaal gericht op de perfecte houding tijdens het roeien. Cees Vente (onze coach) gaf een presentatie waarin de finish van de haal duidelijk werd toegelicht. Waarom wij specifiek onze focus hadden gelegd op de finish van de haal? De afgelopen twee weken hebben wij veel Japanse roeiers voorbij zien komen. Wij hebben tegen ze geroeid en ons werd al snel duidelijk dat hun houding, met name achterin de haal, sterker kan. 

Het tweede deel van de seminar bestond uit een ergometertraining. Tycho had als taak het gevoel van een sterkere houding mee te geven aan de kinderen. Een sterke eindpositie betekent een hogere snelheid van de boot. Door dit te oefenen op de ergometer kon Tycho ze één voor één advies geven over hun houding.

Het derde deel bestond uit een krachttraining. Doordat hun buikspieren en rugspieren nog niet volledig zijn ontwikkeld en niet sterk genoeg zijn, is het lastig die sterke houding aan te nemen in de boot. Dat vergt veel training en uiteraard geduld. Vincent had als taak de kinderen te helpen bij de krachttraining. Krachttraining is uitstekend om de core van het lichaam te versterken, mits je de oefeningen juist uitvoert natuurlijk.

Het was een bijzondere ervaring. Tachtig fanatieke kinderen van verschillende roeiverenigingen die allemaal enthousiast meededen, dat is toch wel uniek. Met name de afsluiting van de dag was erg leuk. Iedereen wilde apart met ons op de foto. Het kostte ongeveer een half uur voordat iedereen klaar was. Wij voelden ons zeer gewaardeerd.

Even terug naar het trainingskamp zelf. Wij zitten nu bijna twee weken in Japan en hebben flink wat trainingen gedaan. Wij hebben grote stappen kunnen zetten, wat heel goed is voor de de snelheid van de boot. Met nog een lange week te gaan in Japan zijn wij al zeer tevreden over ons kamp hier bij Kyoto Rowing University. Er wordt goed voor ons gezorgd en het roeiwater is uitstekend. Wij houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen en gebeurtenissen. 


| Link | Posted on 23/01/2016 04:43:55 | By Tycho Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum