Roeien op het droge


Afgelopen maanden is het weer goed genoeg om het water op te gaan maar toch trainen wij regelmaig binnen. En tegenwoordig doen wij dat op de Row Perfect (RP3).

Waarom zitten wij op de RP3?

Wij hebben in het verleden vaker op deze machine gezeten en vooral Vincent heeft ervaren dat zijn rug er minder door belast wordt. Bij een conventionele ergometer  duw je je eigen lichaam weg. Met een RP3 blijft je lichaam op dezelfde plek! Op het filmpje kun je het verschil goed zien.

 

Doordat je meer je benen wegduwt, is de RP3 te vergelijken met roeien in een boot. In de boot duw je echter  jezelf niet weg maar verplaats je de boot onder je door. Met de RP3 boots je meer het echte roeien na.

 

Onze focus is dit jaar vooral gericht op de techniek en veel minder op steeds maar sterker worden. Je kunt nog zo sterk zijn en je je reuze fit voelen, maar zonder de juiste techniek heeft dat nauwelijks tot geen positief effect op je snelheid.

 

Wanneer weten we of we de optimale techniek hanteren in de boot?

Wij werken met Peach Innovations in de roeiboot. Peach Innovations meet het aantal watts per haal en hoe wij die opbouwen. Wij hebben een visie over de haal en op welke manier die het meest effectief is. Die optimale techniek wil je in de boot toepassen. Een conventionele ergometer is niet te vergelijken met een roeiboot en daarom kun je die ideale haal daarop ook niet nabootsen.  

De RP3 daarentegen heeft wel de kenmerken van roeien op het water. Doordat wij dezelfde getallen lezen als bij de Peach Innovationsmetingen kun je je zowel op het droge als op het water focussen op de techniek.

Als je het gewenste haalbeeld hebt bereikt, kun je langzaamaan meer vermogen per haal gaan leveren.

RP3 is roeien op het droge 


| Link | Posted on 25/02/2016 13:48:58 | By Tycho Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum