De vlag wappert zoals ie wappert!


Memorial D’aloja is de naam van een (inter)nationale wedstrijd in Piediluco, Italie. Voor ons is dit de start van het wedstrijdseizoen 2016. Veel landen doen mee aan deze wedstrijd en zien het als een warming-up voor het World Cup seizoen.

Voor ons betekent deze wedstrijd een evaluatiemoment na een periode hard, slim en goed trainen. We zullen aankomend weekend weten of onze start sneller is geworden, fysiek en technisch een grote stap hebben gezet ter voorbereiding op de eerste World Rowing Cup in Varese, 500 km noordelijker in Italie.

Naar aanleiding van het weekend zullen wij de resultaten aan de hand van onze eigen gevoel analyseren.
Voordat wij naar Italië vlogen hebben wij een mentale test gedaan om te achterhalen hoe wij er momenteel voorstaan. Wat is dit voor een test en hoe werkt het?

Onze mentale coach Wim Keizer heeft een online vragenlijst opgesteld die maximaal vijf minuten kostte om in te vullen. Deze test meet onze mentale fitheid. Onze ervaring met de test is als volgt geweest.

Belangrijk is dat je zo snel mogelijk antwoordt en door je eigen gevoel laat leiden. Rationeel nadenken is hier niet aan de orde. Naderhand dachten wij: is dit het? Ja, een test hoeft niet lang of gecompliceerd te zijn om te kunnen bepalen hoe onze mentale fitheid is. Wij realiseerde ons ook dat je gevoel ook maar een gevoel is, niet fout niet goed.
Hiervoor hebben wij een nieuw gezegde bedacht : de vlag wappert zoals ie wappert!

Wij waren benieuwd naar het testresultaat. Deze hebben wij direct ontvangen in onze mail. Onze mentale fitheid is goed.
Dit betekent dat wij klaar zijn om de strijd aan te gaan en er vol van gaan genieten. Wij mochten de link delen van Wim Keizer en als je het leuk lijkt om deze test ook te doen. Klik op deze link.

Vrijdag gaan wij om 16.00 uur van start in Piediluco voor in totaal vier wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag . Donderdagavond is de loting en weten wie onze tegenstanders worden.  Het verslag en mooie beelden volgen zo spoedig mogelijk vanuit het mooie Italië.

Daarna blijven we nog een week trainen in Piediluco om dan naar Varese af te rijden.

 


| Link | Posted on 30/03/2016 21:43:33 | By Tycho Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum