Voor lichte roeiers de zwaarste dag!


Vanmorgen vroeg opgestaan en naar de baan om dik aangekleed te trainen en op het juiste gewicht te komen. Zo’n afvalrace de eerste keer is altijd lastig voor de lichte pikken. 

 

Dat lukte pas laat omdat de weegschaal niet goed gecalibreerd en de organisatie een beetje ongeorganiseerd bezig was .

11.30 Uur eindelijk de wedstrijd. En het werd een succes met een bronzen plak. En het belangrijkste was dat alle taken in de boot werden uitgevoerd . De coach had het raceplan prima bedacht. Italie eerste en Spanje verrassend tweede op een fractie van de boys.

Vol vertrouwen dus naar de tweede voorwedstrijd in de middag om 17.55 uur .Alleen de loting kwam maar niet . Funest voor de lichte roeiers omdat zij twee uur voor de start ( weer) gewogen moeten zijn . Blijft er weinig tijd over om te eten en te drinken.

Wederom net gelukt . De eerste twee ploegen zouden naar de finale gaan . De portugese ploeg had het voordeel dat ze vanmorgen niet geroeid hebben . Hoewel Tycho en Vincent een hele goede start hadden en direct afstand hadden genomen van de Noren en (wederom) de Spanjaarden  maakte ze er nog een spannende race van.

Nederland tweede en Portugal eerste en allebei door naar de finale morgenochtend om waarschijnlijk al om 11.10 uur.

Behalve de wind van Vincent in verband met opspelende darmkrampen, wappert de vlag nog steeds in de goede richting. Alle vertrouwen voor morgen en de trainingsweek aankomende week .

 


| Link | Posted on 02/04/2016 20:07:23 | By Tycho Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum