Vlag(en) met goed roeien


3 April : tweede finale van de Memorial Paolo D'Aloja., Italië

Het Lago di Piediluco ligt er om 06.30 uur rimpelloos bij. Vanuit ons onderkomen op de berg zie ik een V verschijnen en een dubbeltwee met de nationale kleuren voorbij glijden. Een rustiek beeld dat een paar uur later verdwijnt omdat de bemanning Tycho en Vincent  hun krachten meten met de tegenstanders tijdens de tweede finale van het weekend.

Zes boten met twaalf lichte krachtpatsers zijn duidelijk hoorbaar op het water. De start verloopt volgens plan en onze nationale Amsteltrots ligt meteen derde .

Op Rai Uno 1 Sport wordt de race live uitgezonden en ik spoed mij naar de finish om zelf nog wat beelden te schieten en later de race te analyseren. 

Ondanks de uiteindelijke vierde plek achter Italië, Spanje en Griekenland, zijn ze positief over het verloop van de wedstrijd. Zeker in het oogschouw nemend dat  het de eerste wedstrijd van het seizoen is. Vier maal op gewicht zijn gaat overigens ook niet in de koude stinkende roeipakjes zitten.

Tijdens de nabespreking concludeert de coach dat ze  de komende twee weken nog flink aan de bak moeten. Dit ter voorbereiding op de belangrijke eerste World Cup Rowing in Varese, Noord Italië, zo'n zes honderd kilometer noordwaarts.

Het toernooi  is afgelopen en de coach heeft  vlag(en) met heel goed roeien gezien.  

Het Lago di Piediluco ligt er weer rimpelloos bij. 


| Link | Posted on 03/04/2016 17:13:40 | By Vincent Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum