Olympische droom gestrand


Zes maanden geleden zijn wij samen met Cees met veel passie en motivatie een project gestart. Na een winter hard trainen, waarbij wij een flinke ontwikkeling doormaakten, begonnen wij met volle vertrouwen aan de toernooien. De drive om te racen en echt diep te gaan bleek nog steeds in ons te zitten. 

Op de eerste World Cup in Varese roeiden wij goed en de finale was voor ons gevoel een echte wedstrijd. We streden om meer dan brons en probeerden de Ieren te pakken maar op finishlijn werden wij nog net achterhaald door de Belgen, ook al was het verschil maar 0,1 sec. Het werd helaas net een vierde plaats. Zouden wij die race mogen overdoen, dan zouden wij weer precies hetzelfde doen, racen voor wat wij waard zijn.

Uiteraard hebben wij de wedstrijd goed geëvalueerd en in overleg met ons coachteam voor het Europees Kampioenschap een aantal kleine aanpassingen gedaan. We zouden een tempootje lager gaan zitten in het middelste deel van de race om wat meer marge over te houden voor de eindsprint.

Het Europees kampioenschap begon vrijdag 4 mei goed. Wij plaatsten ons rechtstreekst voor de halve finale.  Wij waren ervan overtuigd dat wij de A-finale zouden halen, ook al hadden wij geduchte tegenstanders in onze halve finale. Met een goede halve finale roeiden wij vlak achter de Noren redelijk gemakkelijk naar de A-finale. Helaas bracht de laatste wedstrijd van dit toernooi bracht niet wat wij ervan gehoopt hadden maar wat wij eigenlijk het ergst vinden is dat wij geen goede race hebben kunnen varen; het was een gevecht tussen ons, de wind en de golven.

Deze laatste race was niet alleen teleurstellend maar betekent ook het einde van ons dubbeltweeproject. De KNRB heeft ons meegedeeld dat wij niet mogen deelnemen aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Luzern. Het stond maandagochtend al in de kranten maar het werkelijke besef kwam bij ons wat later. Wij zijn ervan overtuigd dat wij in de afgelopen maanden vooruitgang geboekt hebben. Wij waren goed gefocust en, wat heel belangrijk is, wij hebben volop genoten van de races.

Dat wij gegroeid zijn, niet alleen als roeiers maar ook als individuen, hebben wij absoluut te danken aan Cees Vente die ons de afgelopen zes maanden heeft begeleid. Hij heeft voor ons een coachteam gevormd met Nico Rienks en mental sportcoach Wim Keizer. Zonder hen en onze trouwe sponsoren Maxim SportNutrition, Shimano SRD, Fresh Fitness, Powerhouse Sport en Roeivereniging De Amstel hadden wij dit allemaal niet kunnen realiseren.

BEDANKT!!!


| Link | Posted on 15/05/2016 08:15:53 | By Tycho Muda |Aegon
Shimano
Maxim
Powerhousesport
Sudum